Ce mâncare îi dăm creierului? 9 alimente pe care trebuie să le consumi

Ce mâncare îi dăm creierului? 9 alimente pe care trebuie să le consumi

Da, și creierul are preferații lui sau, și mai bine de atât, alimente care îl ajută să funcționeze la capacitate maximă. Iar asta vine la pachet cu educația alimentară și cu faptul că, dacă am ști cu adevărat să ne hrănim și nu doar să mâncăm, toate organele noastre ar fi mult mai fericite și pe deplin funcționale. Nu e, însă, niciodată timpul pierdut. Așa că am adunat mai jos câteva alimente esențiale în buna funcționare a unui organ esențial: creierul.

1-13-2093921Somonul: bogat în acizi grași Omega-3, esențiali în buna funcționare a creierului, aceștia reduc riscul bolii Alzheimer cu 40%. De asemenea, conținutul ridicat de vitamina D ajută la protejarea creierului.

Legumele cu frunze verzi: spanac, kale sau salată verde, printre altele, sunt extrem de bogate în vitamina K, ceea ce ajută la îmbunătățirea și întinerirea capacităților cognitive.

Afinele: protejează creierul de factorii nocivi generați de stres, grație antioxidanților, dar și de riscul unor boli precum Alzheimer și demență. De asemenea, ne îmbunătățesc abilitățile motrice și capacitatea de a învața.

Uleiul de măsline: stimulează procesul de învățare, îmbunătățește calitatea memoriei și reduce riscul de Alzheimer, datorită polifenolului și acizilor grași buni.

Semințele de dovleac: conțin triptofan, substanță care stimulează activitatea creierului. De asemenea, acestea conțin zinc, care ajută la îmbunătățirea memoriei și a abilităților de gândire.

FOLLOW ME

Ciocolata neagră: datorită antioxidanților din flavonoizi, sporește atributele memoriei și îmbunătățeste calitățile cognitive.

Avocado: excelent pentru sănătatea creierului, datorită grăsimilor mononesaturate, care ajută la circulația sănătoasă a vaselor de sânge din creier. Reduce tensiunea arterială, ceea ce aduce cu sine diminuarea riscurilor de hipertensiune sau atac cerebral, care ar putea distruge permanent țesutul creierului.

Cerealele integrale: vitale pentru nivelul de energie de care avem nevoie pe parcursul întregii zile. Avantajul lor este că eliberează treptat glucoză în fluxul sangvin, ajuntându-ne să ne păstrăm mintea trează și concentrată întreaga zi.

Nucile, migdalele, caju-ul: grație conținutului de vitamina E, ajută la prezervarea calităților cognitive, vitamina pe care o găsiți, de altfel, și în sparanghel, semințe, ouă, orez si cereale integrale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.