Ce alimente ne ajută să avem un păr bogat și sănătos

Noi, doamnele, avem un întreg ritual de îngrijire a părului, pentru că un păr lung și sănătos exprimă feminitate. 

Vă împărtășesc astăzi câteva dintre secretele unui păr puternic și bogat. Cred că bănuiți deja că și pentru bunăstarea părului, tot la alimentație trebuie să avem grijă.

Ce alimente trebuie să incluzi în meniul tău pentru a avea un păr bogat și sănătos?

1. Ouă

Acestea sunt bogate în proteine ce reconstruiesc keratina. Galbenușul  este o sursa bună de acizi grași omega și vitamina B. Atât consumat ca atare ajută firul de păr, cât și prin transformarea lui în mască.

Egg_colours

2. Alune

Fiind bogate în acid folic și vitamina B,  conțin proteine, acizi grași omega și antioxidanți care protejează scalpul, dar și celulele foliculilor de par.

alune_big

3. Spirulina

Are nu mai puțin de 18 aminoacizi! Este așadar o sursă completă de keratină, antioxidanți și acizi esențiali. Se poate consuma zilnic și se poate adăuga în sucurile de mere sau de legume (o linguriță).

Spirulina

4. Ovăz

Acesta este recunoscut pentru aportul sau de vitamina B, cupru, zinc și siliciu, excelenți micronutrienți necesari prevenirii căderii părului, dar conține și magneziu, fosfor și potasiu, care ajută la creșterea acestuia. Excelente proprietăți, nu?

ceai-de-ovaz

5. Coada calului

Pentru că este o minunată sursă de siliciu, oferă părului forță și strălucire. Așadar, consumă ceaiul de coada calului cu încredere! 

coada-calului-570x400

6. Peștele gras

Somonul, sardinele, scrumbia sunt alegerile perfecte! Peștele este cea mai bună sursă de acizi grași omega, necesari sănătății scalpului. Mai mult, contribuie la costrucția de keratină ș abundă de vitaminele A, D, E, K.

somon

Tu câte dintre aceste alimente consumi? 🙂

ADAUGA UN COMENTARIU