7 întrebări despre cum protejăm pielea copilului de expunerea la soare

7 întrebări despre cum protejăm pielea copilului de expunerea la soare

În ciuda ploii, care pare să ne ducă cu gândul la orice altceva, numai la vară nu, există, totuși, o speranță și o convingere: vine vara. Cu toată relaxarea și culorile ei, dar și cu soarele nu întotdeauna prieten. Mamă fiind, problema la care mă gândesc tot timpul e: sunt copiii mei suficient de protejați de razele nocive ale soarelui? Fac tot ce trebuie pentru a le proteja pielea? Mai bine decât un medic dermatolog nu mă putea lămuri nimeni, așa că i-am făcut o vizită doctorului Rodica Negreanu, Medic Specialist Dermatologie și i-am adresat câteva întrebări-fulger, pe care vi le împărtășesc și vouă aici.

dr_-rodica-negreanu-9976998
1. Aproape a venit vară, ce ar trebui să știe o mămică dacă vrea să meargă cu bebe în parc, de exemplu, când e soare afară?

Dr. Rodica Negreanu: În primul rând, își poate programa ieșirea în parc până în ora 11 și după ora 16, în afara orelor cu soare puternic. Dacă totuși iese la prânz trebuie să caute alei cu umbră și să aibă umbrelă de soare la cărucior.

2. Ce facem cu bebe la mare, cum îl protejăm de soare?

Dr. Rodica Negreanu: Copiii cu vârsta sub 6 luni nu ar trebui expuși direct în soare. Preferăm protecție cu tricou cu FPS (gamă Tribord de la Decathlon), pălărie, ochelari de soare. Pe zonele descoperite se aplică o cremă de fotoprotectie UVA și UVB ecran mineral (cu 15 minute înainte apoi se replică după 2 ore).

3. Dacă bebe e în mașină, soarele prezintă un risc?

FOLLOW ME

Dr. Rodica Negreanu: Da, geamul de la mașină blochează doar ultravioletele B dar lasă să treacă ultravioletele A care pătrund mai adânc în piele.

4. Diferă protecția pielii copilului în funcție de vârstă?

Dr. Rodica Negreanu: Copiii mici au pielea subțire și capacitate de bronzare redusă. Cu timpul, pielea devine mai rezistentă.

5. Soarele favorizează asimilarea vitaminei D e un mit sau o realitate?

Dr. Rodica Negreanu: Este adevărat dar numai o mică parte din ultraviolete contribuie la sinteză vitaminei D în piele. Pentru prevenirea rahitismului preferăm suplimentele alimentare de vitamină D.

6. Sunt alimente care protejează pielea bebelușului de expunerea la soare?

Dr. Rodica Negreanu: Cele care conțin betacaroten, au culoare portocalie.

7. Puteți rezuma riscul expunerii pielii copilului la soare?

Dr. Rodica Negreanu: Riscul imediat este cel de arsură solară, neplăcută din cauza senzației de usturime. Pe termen lung arsurile solare cresc riscul apariției de cancer cutanat la vârstă adultă.

0 comentarii pe “7 întrebări despre cum protejăm pielea copilului de expunerea la soare

  1. Ligia says:

    Foarte interesant, dupa parerea mea, protectia solara la copii este foarte importanta chiar daca incercam pe cat posibil sa nu ii expunem direct la soare, atat crema de protectie cat si ochelarii de soare si palarioara nu trebuie sa lipseasca. Eu am gasit pe http://www.bebeardealul.ro oferte foarte bune la produsele solare si la ochelari Polaroid. Va recomand cu incredere:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.