Cum se depozitează corect fructele și legumele? 12 reguli pe care trebuie să le respecți!

Ți s-a întâmplat vreodată să vrei ceva din bucătărie și să-ți dai seama că fructele și legumele s-au stricat? Totul ține de modalitatea în care le depozităm.

Cu toții facem greșeli și e trist când ne gândim câți bani irosim pe mâncare care sfârșește la gunoi. 

Dar sunt multe modalități prin care poți evita astfel de situații. Iată câteva trucuri:

 

1. Ceapa și usturoiul iubesc întunericul

3292655-6009-1467376730-650-9d7f5361ef-1470403994-1616528

În cazul în care nu ai luat o cantitate mare, le poți pune în pungi de hârtie perforate. În acest fel, le poți depozita aproape oriunde și se va îndeplini ș condiția de mediu întunecat.

 

2. Fructele și legumele au nevoie de un mediu uscat

3292705-dsc_0085-640x435-1467632658-650-65150f7845-1470403994-2564135

Umezeala favorizează procesul de mucegăire. Un truc bun pentru a contracara acest lucru este să pui un prosop de hârtie în interiorul recipientului care conține fructe sau legume – aceasta va absorbi excesul de umiditate și va preveni putrezirea.

 

3. Anumite tipuri de fructe și legume nu ar trebui să fie depozitate împreună

3292955-shutterstock_393416356-1467808414-650-76f1baed1e-1470403994-8023448

Alimente precum bananele, caisele, pepenii, pere, prune, mango și roșii nu ar trebui niciodată așezate lângă mere, vinete, pepeni verzi, cartofi, dovleci, morcovi și broccoli.

 

FOLLOW ME

4. Nu așeza anumite tipuri de fructe și legume în frigider

3293355-026b911643edaf58fdc959973143ef9d-1467387466-650-a365023381-1470403994-3232187

Ardeiul gras, castraveții și roșiile ar trebui să fie depozitate la temperatura camerei. Ardeii își pierd consistența și elasticitatea dacă sunt păstrați în frigider. 

5. Depozitează fructele și legumele în partea cea mai puțin rece a frigiderului

3293405-fee9790d_dscf3070_copyxxxlarge_2x-1467379694-650-b8ae58ce01-1470403994-3278549

 

6. Împăturește codițele bananelor 

3293605-get_img-1467379857-650-9a021396fb-1470403994-7538391

Dacă sunt depozitate în frigider, bananele își schimbă culoarea și își pierd gustul lor. Acestea ar trebui ținute la temperatura camereie, având codița protejată.

7. Pune câteva mere lângă cartofi

3293655-3238427300000578-3493629-store_an_apple_or_two_in_a_ventilated_bag_with_your_potatoes_and-a-8_1458133668241-1467381704-650-74e7600765-1470403994-5318066

Dacă pui mere lângă cartofi, aceștia vor rămâne proaspeți mai mult timp.

 

8. Nu spăla nimic înainte să le depozitezi

3293705-farmers-market-veggies-1467385537-650-8f3cf1384d-1470403994-6591317

Poate suna ciudat, dar nu este bine să speli fructele și legumele înainte de a le depozita în frigider sau dulap. Dacă ceva este murdar, pur și simplu șterge-l cu o cârpă uscată. Spălându-le, poți înlătura apărarea naturală împotriva mucegaiului și putrezirii.

9. Fructele și legumele depozitate la tempertaura camerei au nevoie de aer

3293755-pallet-vegetable-storage-rack-1467388033-650-1a693cf44d-1470403994-9477998

Legumele nu ar trebui să fie ținute în  dulap, pentru că se vor strica mai repede.  Cel mai bine este să le pui în cutii de lemn sau din material plastic și să le asiguri o bună ventilație.

 

10. Roșiile trebuie depozitate cu peţiolul în sus

3293805-keep-your-produce-fresh-tomatoes-1467380779-650-1eff8990ac-1470403994-6598964

Zona din jurul tijei este partea cea mai delicată a unei roșii. Aceasta este zona în care încep să se descompună. Așezate cu pețiolul în sus, acestea vor rezita mai mult.

 

11. Cartofii nu trebuie ținuți în lumină

3293905-potato-storage-basket-1467378609-650-a3bb9f43c1-1470403994-3651260

Nu ar trebui să  depozitezi caartofii în locuri în care soarele bate direct pe ei. Nu numai că încep să putrezească, dar pot deveni toxici. Este mai bine să îi păstrezi într-un loc uscat, întunecat sau în cutii / sau coșuri din lemn / plastic.

12. Ceapa și cartofi nu ar trebui depozitate împreună

3293955-a662bc70f4ebb584c753d826697ce7efe0a294c5-1467372286-650-4898742115-1468009480-7242244

Dacă depozitezi ceapă și cartofi într-un singur loc, cartoful  va începe să înmugurească  și va deveni necomestibil.

 

Sursa foto: brightside.me

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.