12 învățături pe care bunica i le-a spus nepotului înainte să moară

Am găsit de curând o poveste frumoasă despre o bunică și nepotul ei. Se pare că legătura dintre aceștia era una foarte specială, iar atunci când a murit, aceasta i-a lăsat nepotului o „moștenire impresionantă”. Sper să îți placă și ție! 🙂

„Bunica mea, Zelda, a murit acum câțiva ani, la vârsta de 90 de ani. Înainte să moară, mi-a lăsat o cutie cu diverse obiecte din casa ei, obiecte despre care știa că le voi aprecia, acum că nu mai sunt un copil. Printre acele obiecte am găsit și un jurnal vechi pe care scria Jurnal de inspirație.”

12 învățături pe care i le-a lăsat bunica lui:

Inspiră viitorul, expiră trecutul

Nu contează unde ești acum sau prin ce treci. Întotdeauna amintește-ți că există o lumină la capătul tunelului. Niciodată să nu ai așteptări sau presupuneri. Fă doar cât poți de bine orice faci, controlează lucrurile ce le poți controla și lasă lucrurile să vină de la sine. Atunci când ai făcut un lucru cât de bine ai putut, dacă e să fie, va fi. Dacă nu e să fie atunci o să primești mereu ghidare pentru următorul pas ce trebuie să-l faci.

Viața poate fi simplă din nou

Alege singur să te concentrezi pe un lucru și nu pe mai multe deodată. Nu trebuie să le faci singur pe toate și nu trebuie să le faci pe toate acum. Respiră, fi prezent oriunde ești, dă tot ce-i mai bun din tine. Ceea ce oferi în viață, îți va fi returnat cu vârf și îndesat.

Permite-le celorlalți să te accepte așa cum ești sau să nu te accepte deloc

Spune adevărul chiar și dacă-ți tremură vocea. Prin faptul că ești tu însuți, orferi ceva unic și frumos întregii lumi. Mergi pe calea ta încrezător și nu te aștepta ca ceilalți să-ți înțeleagă călătoria, mai ales dacă nu au ajuns deja acolo unde te îndrepți tu.

Nu mai ești ceea ce obișnuiai să fi și asta e bine 

Ai fost rănit, ai trecut prin numeroase urcușuri și coborâșuri care te-au făcut ceea ce ești astăzi. De-a lungul anilor s-au întâmpla multe lucruri. Aceste lucruri ți-au schimbat perspectiva, te-au învățat lecții, ți-au forțat spiritul să crească. Pe măsură ce timpul trece, nimeni nu rămâne la fel. Totuși unii oameni vor continua să-ți spună că te-ai schimbat. Răspunde-le astfel: ”Normal că m-am schimbat. Aceasta e viața. Cu toate astea, sunt aceeași persoană, doar că sunt mai puternic decât am fost înainte.

FOLLOW ME

Orice ți se întâmplă te ajută să crești chiar dacă e greu să îți dai seama acum

Circumstanțele te vor conduce, te vor corecta și te vor perfecționa în timp. Orice faci, continuă să ai speranță. Orice sfoară puternică e formată din mii de fire mici și sensibile. Permite speranței să te ancoreze în faptul că acum nu este finalul poveștii tale iar mareea vieții tale te va conduce în cele din urmă pe țărmuri liniștite.

Nu te educa ca să fii bogat. Educă-te să fii fericit

În felul acesta vei cunoaște valoarea lucrurilor și nu prețul lor. La final vei realiza că cele mai frumoase zile sunt acelea în care nu ai avut nevoie de nimic special pentru a zâmbi. Pur și simplu apreciază fiecare moment, fii recunoscător fără să mai cauți ceva, fără să cauți mai mult. Asta înseamnă fericirea.

Fii determinat să fii pozitiv!

Înțelege că cea mai mare parte a nefericirii noastre nu este determinată de circumstanțe ci de atitudinea noastră. Zâmbește-le celor care încearcă să te facă să suferi. Arată-le ce le lipsește din viață și ce nu pot să îți fure.

Oferă-le atenție celor pe care îi iubești

Uneori când cineva iubit spune: ”Sunt bine”, are nevoie să te uiți în ochii lui atent, să-l îmbrățișezi și să îi spui: ”Știu că nu ești bine”. Nu fii supărat pe oamenii care își amintesc de tine doar când au nevoie de ajutor. Simte-te privilegiat de faptul că reprezinți raza de lumină ce le apare în minte atunci când viața lor este întunecată.

Uneori trebuie să lași un om să plece, ca să poată crește

Contează mai mult ceea ce ai învățat un om în decursul vieții sale, decât ce ai făcut pentru el. Ceea ce l-ai învățat să facă pentru el însuși este ceea ce-l va face un om de succes.

Uneori pentru a obține rezultatele pe care ți le dorești trebuie să renunți la unii oameni care te încetinesc sau îți pun piedici

Astfel faci loc oamenilor care te ajută și merită cea mai bună versiune a ta. Acest lucru se întâmplă regulat, pe măsură ce crești; vei afla cine ești și ce vrei iar apoi vei realiza că oameni pe care i-ai știut dintotdeauna, nu văd lucrurile în același mod în care le vezi și tu. Tot ce trebuie să faci este să păstrezi amintirile și să te pui în mișcare, să continui pe drumul tău.

E mai bine să te uiți în trecut și să spui ”Nu-mi vine să cred că am făcut asta” decât să spui ”Îmi doresc să fii făcut asta”

În final, oamenii te vor judeca oricum sub formă sau alta, așa că nu-ți trăi viața cu scopul de a-i impresiona pe alții. În schimb, trăiește-ți viața impresionându-te pe tine. Iubește-te suficient de mult ca să nu-ți cobori standardul pentru nimeni.

Dacă ești în căutarea unui final fericit și nu găsești unul, poate ar fi mai bine să cauți un nou început

Trebuie să accepți că din când în când vei avea parte și de eșecuri. Doar așa vei putea învăța. Cei mai puternici oameni, aceia care zâmbesc larg, cu un zâmbet original, sunt aceiași oameni care au luptat cele mai dure bătălii. Ei zâmbesc pentru că au decis că nu vor lăsa nimic să îi țină pe loc și se îndreaptă spre un nou început.

Ești de acord? Care sfat ți-a plăcut cel mai mult? 🙂

Sursa poveste: http://www.marcandangel.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.