Împachetări homemade cu ceai verde + alte 4 rețete eficiente pentru un corp de scos la plajă

Împachetări homemade cu ceai verde + alte 4 rețete eficiente pentru un corp de scos la plajă

Ştiu, din proprie experienţă, că după o sarcină sau două  sau trei, corpul suferă transformări şi, de cele mai multe ori, nu va mai fi ca înainte. Colăceii sunt la locul lor, aripioarele la fel, ce să mai spunem de burtică? Uneori aş vrea să am o baghetă magică şi să le fac să dispară. Dar cum nu am, fac tot felul de eforturi pentru a mai reduce centimetrii în plus. Ştiu că timpul nu e aliatul nostru, ştiu că abia avem timp să mergem la piaţă sau în mall, aşa că m-am gândit să fim efeciente: cât copilul doarme sau se uită la desenul preferat sau cât e mama în vizită la noi, preparăm o masca pentru corp cu ce găsim prin bucătărie. Am câteva reţete la care apelez atunci când timpul nu e de partea mea. Şi nici kilogramele :)) Asa ca cine nu a ajuns încă la plajă, mai are timp să se pregătească.

Aveţi nevoie de câteva ingrediente foarte accesibile şi unul foarte preţios: răbdarea 😀 Cu ajutorul lor, puteţi obţine tratamente anticelulitice homemade, foarte eficiente şi ieftine.

Împachetări homemade cu ceai verde + alte 4 rețete eficiente pentru un corp de scos la plajă

Primul pas este să exfoliaţi ţesutul înainte de a aplica crema modelatoare. Vă recomand să folosiţi un burete lufa, 100% natural. Este bun atât pentru periaj umed, cât şi uscat. O alternativă este zaţul de cafea sau orice este grunjos: sare marină, tărâţe sau un gel de duş exfoliant.

Pasul numărul doi este să aplicaţi într-un strat, nu foarte gros, crema pe care aţi preparat-o în casă şi să masaţi zona cu probleme. Lăsaţi să intre în piele şi acoperiţi cu folie alimentară. Puteţi îmbrăca un trening mai grosuţ, un capot de baie sau puteţi sta învelite cu o pătură. Ideea este să staţi la căldură pentru a lucra mai eficient asupra grăsimii depozitate în corp.

Aşteptaţi 45-50 de minute sau şi mai mult, dacă timpul vă permite.

Spălaţi şi masaţi folosind un ulei relaxant.

FOLLOW ME

Am găsit câteva reţete pentru împachetări, vi le recomand şi vă asigur că, dacă aveţi răbdare şi perseveraţi, rezultatele nu vor întârzia să apară.

  1. Împachetări cu ulei de măsline şi zaţ de cafea

Zaţul de cafea nu se aruncă, se păstrează şi se amestecă cu puţin ulei de masline.

Se aplică pasta obţinută pe coapse, fese şi abdomen şi se masează bine câteva minute după care se înfăşoară în folie de plastic. După 30 de minute, se face duş.

Avantaje:

  • zaţul exfoliază şi pune în mişcare circulaţia
  • elimină toxinele din organism
  • elimină surplusul de apă din ţesut

    2. Împachetări cu ulei de măsline şi scorţişoară

Amestecaţi ulei de măsline, scorţişoară pulbere şi miere de albine până devine o pastă. Se masează zonele cu probleme timp de 5-10 minute apoi se înfăşoară în folie de plastic. Aşteptaţi cel puţin 15-20 de minute până să îndepărtaţi folia şi să faceţi duş.

Avantaje:

  • rezultatele apar foarte repede
  • ingredientele folosite ajută la tonifierea ţesutului
  • procedura se repetă la 2 zile
  • se elimină excesul de apă şi toxinele din organism

   3. Împachetări cu ulei de măsline, lămâie şi argilă

Se amestecă zeama de la o jumătate de lămâie cu două linguri de praf de argilă (se găseşte la plafar, farmacie sau la orice magazin de produse naturiste) şi puţin ulei de măsline. Cu crema aceasta se masează ferm pielea şi se lasă cel puţin două ore să acţioneze sub folie de plastic. La final, se spală şi se masează pielea cu ulei de măsline.

Avantaje:

  • este foarte eficient
  • drenează depozitele de grăsime
  • foarte bun detoxifiant
  • tonifică rapid
  • rezultatele se măsoară în centimetri

  4. Împachetări cu ceai verde

Ceaiul se prepară din 5-6 pliculeţe de ceai verde, 1 litru de apă fierbinte. Se toarnă apa fierbinte peste ceai şi se adaugă zeama de la o lămâie, zece picături de vitamina A şi zece picături de vitamina E. Se masează cu această infuzie zonele în care doriţi să reduceţi din grăsime. Apoi, îmbibaţi un tifon în acest amestec şi aplicaţi pe piele. Înfăşuraţi în folie de plastic şi lăsaţi să acţioneze cel puţin două ore.

Avantaje:

  • are acţiune de întinerire a ţesutului
  • pielea este foarte bine tonifiată şi hidratată

 5. Împachetări cu ulei de măsline şi oţet de mere

Se amestecă 3-4 linguri de ulei de măsline cu 4-5 linguri de oţet. Cu acest amestec se masează foarte bine zonele afectate de celulită şi se înfăşoară cu folie de plastic. Se lasă timp de aproximativ jumătate de oră, apoi se spală cu apă caldă. La final, se masează pielea cu puţin ulei de măsline pentru catifelare şi hidratare.

Avantaje:

  • se catifelează pielea
  • se elimină celulele moarte
  • se hidratează şi se tonifică

Aceste proceduri sunt foarte eficiente, dar este bine ca înainte să le aplicaţi să ţineţi cont de câteva sfaturi:

  • să folosiţi doar ustensile (vase) curate şi dezinfectate
  • să folosiţi ingrediente de calitate şi păstrate în bune condiţii
  • să aveţi grijă dacă folosiţi uleiuri esenţiale să nu intre în contact cu ochii, nasul sau mucoasele
  • să nu apelaţi la aceste proceduri până nu vorbiţi cu un medic, dacă sunteţi însărcinate

Vă doresc spor şi să slăbiţi uşor şi uniform! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.