16 situații în care bicarbonatul de sodiu îți este aliat în gospodărie

Pe lângă beneficiile fără egal pe care le aduce tenului și danturii, miraculosul praf alb numit simplu bicarbonat ne ajută și în…treburile gospodărești! Da, da, ați citit cum se poate mai bine. Bicarbonatul este folosit de către femeile iscusite care îi cunosc secretul nu doar ca și ajutor cosmetic.

bicarbonat_sodiu-7853274

De exemplu, ştiai că petele galbene de transpiraţie de pe haine ies ca prin minune dacă laşi la înmuiat rufele câteva ore într-o soluţie formată din apă şi bicarbonat?

Bicarbonatul în apă fiertă are efect dezinfectant şi poate fi folosit pentru a steriliza biberoanele bebeluşului.

De asemenea, bicarbonatul de sodiu presărat peste pământul unde cresc roşiile va da o dulceaţă nemaipomenită acestora, iar dacă arunci un praf de bicarbonat peste nisipul din litieră pisicii, mirosul specific va dispărea.

Un recipient mic cu bicarbonat pus în frigider ajută la absorbţia mirosurilor neplăcute de mâncare.

Un amestec de 2 litri de apă, un sfert de ceaşcă de oţet şi o ceaşcă de bicarbonat de sodiu ajută la înmuierea pensulelor întărite de vopsea. Se pune amestecul pe foc şi se fierb pensulele.

FOLLOW ME

Grăsimea de pe farfurii, oale, cuptor sau cea întărită din cuptorul cu microunde iese mult mai uşor cu puţin bicarbonat.

Mirosurile deranjante ale încălţămintei dispar dacă presari puţin bicarbonat seara şi laşi până dimineaţa.

Insecte precum furnicile sau gândacii sunt eliminate dacă se presară bicarbonat de sodiu pe la colţurile casei.

O linguriţă cu bicarbonat în apa florilor din vază ajută la menţinerea prospeţimii acestora pe termen lung.

Vasul de toaletă şi cada este mai uşor de curăţat şi capătă miros proaspăt dacă se adaugă bicarbonat de sodiu, se lasă să acţioneze o oră şi apoi se clăteşte.

Mirosul de ţigări este înlăturat dacă în scrumieră se pun câteva linguriţe de bicarbonat de sodiu cu apă.

Culoarea covoarelor prinde viaţă iar praful din ţesătură dispare dacă presari puţin bicarbonat, freci uşor, laşi să acţioneze o oră şi apoi aspiri.

Resturile de mâncare ori săpun din canalizare pot fi uşor îndepărtate cu bicarbonat. Se pune o ceaşcă de bicarbonat în canalizare, se lasă circa 15 minute să acţioneze şi se toarnă 3-4 litri de apă fiartă.

Piatra depusă pe obiectele sanitare (bateriile de duş sau chiuvetă) dispare dacă freci cu o lavetă şi puţin bicarbonat, apoi clăteşti cu apă rece.

Amestecul de apă şi bicarbonat este eficient şi pentru curăţarea geamurilor şi oglinzilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.