Cum să faci diferența între nașterea normală și nașterea prin cezariană: ce e mai indicat pentru tine și pentru bebe?

De cele mai multe ori, felul în care bebeluşul vostru vine pe lume nu este o alegere simplă, care să se bazeze doar pe preferinţe de ordin personal. Naşterea normală este cea mai sănătoasă pentru proaspătă mămica, dar şi pentru bebeluş.

O naştere prin cezariană, însă, este o practică tot mai des întâlnită în rândul femeilor, care suferă de anumite probleme care le pun în imposibilitatea de a naşte vaginal, sau sunt pur şi simplu prea speriate de marele eveniment.

totul-despre-inducerea-travaliului-la-nastere_size1-2095056

Ceea ce probabil ştiaţi este că naşterea prin cezariană este asociată cu diverse complicaţii pe termen mediu şi lung, la care nici nu ne-am fi gândit. Spre exemplu, poate determină apariţia unor alergii, chiar şi la mulţi ani distanţă de la naştere.

Un studiu a arătat că pruncii născuţi prin cezariană prezintă un risc de 5 ori mai mare de a dezvolta alergii (sunt mai predispuşi la a dezvolta astm decât bebeluşii născuţi natural). Există şi alte studii care au demonstrat fără urmă de îndoială ca bebeluşii născuţi prin cezariană sunt expuşi unui risc crescut de alergii alimentare şi diaree în primul an de viaţă.

Având în vedere cât este de important că bebeluşul să beneficieze de cel mai bun start în viaţă, dragii mei, vă încurajez să fiţi alături de mămici şi să le întăriţi convingerea că sunt capabile de a naşte natural, spre binele lor şi al copiiilor, iar voi, viitoare mămici, păstraţi cezariana doar că pe o ultimă soluţie, al cărei scop este să salveze vieţi. Naşterea naturală poate fi frumoasă, nedureroasă şi poate rămâne cea mai frumoasă amintire din viaţa unei mame.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.