Aceste probleme vă dau bătăi de cap? Nu știți cum să faceți față zilnic acestei suferințe cu care vă confruntați? Am găsit remediile pentru a trata monturile

Din învăţămintele populare am învăţat ca remediile din natură fac bine în cazul multor probleme de sănătate, iar nici când vine vorba despre monturi şi bătături, plantele nu ne lasă la greu. Cele mai potrivite tratamente sunt legate de frunzele de pătlagină, de rostopască, de praz şi…ce credeți: lămâie şi usturoi!

page-5379553

Iată însă ca femeile sunt mai predispuse să se confrunte cu aceste monturi inestetice şi dureoase, comparativ cu bărbaţii. În cazul bărbaţilor, însă, lucrurile pot să fie în legătură strânsă cu unele boli interne grave, ca artrita, guta sau diabetul zaharat. În privinţa bătăturilor, acestea se formează datorită încălţămintei neadecvate.

Monturile, proeminenţe laterale ale degetelor mari de la picioare, sunt foarte dureroase şi antrenează probleme de ordin psihologic, estetic şi, desigur, material.
Apariţia oricărui mont deformează piciorul şi îngreunează mersul persoanei care se confruntă cu acest necaz şi nici încălţămintea nu rămâne neafectată de aceste probleme.

Dacă te confrunți cu monturi, poate ai aflat până acum că deseori este vorba despre factorii genetici care apar în anumite familii unde deformarea degetelor mari de la picioare se manifestă de la o generaţie la alta. În alte cazuri, monturile se datorează factorilor dobândiţi: purtarea de încălțăminte strâmtă, cu un număr mai mic.
Există şi monturi care sunt cauzate de anomaliile înnăscute ale piciorului (cel plat sau cu degetul mare foarte lung), care predispun la deformarea piciorului.

Remediile pentru tratarea monturilor cu plante

Frunzele de pătlagină: se iau frunzele proaspete, bine spălate şi presate și se aplică seară pe mont. Deasupra acestora se pune un leucoplast care să menţină frunzele pe degetul afectat de mont. Peste noapte, piciorul cu mont se protejează cu un ciorap. Procedura se repetă zilnic până la dispariţia montului.
Sucul de rostopască: foarte eficient este sucul extras din tulpini tinere de rostopască. Leacul se aplică pe mont, de două ori pe zi, cu ajutorul unui tampon bine îmbibat în sucul proaspăt al plantei.
Prazul macerat în oţet: se taie praz rondele şi se pune la macerat într-o cană cu oţet timp de 24 de ore. Feliile de praz se aplică pe mont şi degetul afectat se înfăşoară cu un pansament. Acesta se schimbă a doua zi, dacă montul nu s-a retras.
Lămâia proaspătă: cu ajutorul unei feliuțe de lămâie care se fixează pe mont, cu ajutorul unui panament, procedura fiind repetată seară de seară, până cănd observi dispariția montului.

FOLLOW ME

Pentru crăpaturile sângerânde de la călcâie este recomandat un tratament pe bază de galbenele şi ceapă. Se poate cumpăra o cutie cu alifie de gălbenele de la plafar, se amestecă alifia cu o ceapă dată pe răzătoare. În fiecare seară se ung călcâiele cu acest amestec şi apoi se pun şosete şi se ţin până dimineaţa. Compoziţia se păstrează la frigider.

Mare atenție! Şi alimentaţia este importantă, ea trebuie să conţină: morcovi, gutui, varză, cartofi, măsline, castraveţi. De asemenea, nu trebuie uitat că şi pielea picioarelor trebuie să fie foarte bine hidratată, la fel ca restul corpului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.