3 paşi care ne ţin departe de durerile de cap

3 paşi care ne ţin departe de durerile de cap

Am citit recent pe pagina de Facebook CunoasteLumea.ro un interviu absolut senzaţional cu dr. Dumitru Constantin Dulcan, vestitul neurolog. Spunea că „oboseala vine şi dintr-o lipsă de oxigenare a creierului.”

Durerile, dar şi alte boli, vin tot din cauza felului în care gândim şi ne raportăm la tot ceea ce este în jurul nostru.

A fost întrebat cum se relaxează, iar el a răspuns: „Stau câteva minute cu ochii închişi, încerc să îmi reprezint oboseala ca senzaţie la nivelul creierului şi apoi, cu fiecare expiraţie profundă, îmi imaginez că o elimin. Fiecare îşi poate crea propria lui tehnică. Eu nici pentru durerile de cap nu iau pastile. Mă relaxez, mă concentrez pe starea de bine şi cald, o trec prin inimă şi apoi o trimit acolo unde mă doare. Fac asta de câteva ori şi durerea dispare.”

Nu ştiu câţi dintre noi putem face astfel de minuni, dar cu siguranţă fiecare dintre noi poate să renunţe la medicamente când vine vorba despre durerea de cap. Uneori, acestea sunt imposibil de suportat.

mg_6514-4176577

Dar de ce să tratăm, când mai simplu și mai sănătos este să prevenim? Cum?

Prin trei moduri extrem de simple care sunt și foarte eficiente, dar și accesibile din toate punctele de vedere, mai ales din punct de vedere financiar.

FOLLOW ME

  1. HIDRATAREA: când te doare capul, e foarte posibil să fie din cauza lipsei de hidratare. Ca să previi durerea, bea un pahar de apă, aşteaptă. Eventual, mai bea un pahar cu apă. Îţi va trece durerea pentru că de cele mai multe ori, aceasta apare tocmai pentru că nu ne hidratăm sau o facem doar parţial. Dacă nu vrei să te doară capul, ai grijă să te hidratezi în fecare zi!
  2. ALIMENTAŢIA: în general, noi românii, mâncăm mult şi prost. De cele mai multe ori, nici nu contează dacă avem sau nu bani, noi tot greșit facem alegerile alimentare. Medicii nutriţionişti atrag atenția că durerile de cap apar (şi) din cauza a ceea ce punem pe masă. Din acest motiv, este de preferat să mâncăm cât mai sănătos. Totodată, trebuie să evităm orice tip de mezeluri, carnea procesată, lactatele și brânzeturile vechi, dar și sarea.
  1. OBOSEALA: suntem atât de stresaţi şi avem atât de multe de făcut, aici vorbesc în numele meu, dar foarte mulţi sunt afectaţi de asta, iar timpul nu ne este de fiecare dată un „partener” de nădejde. Motiv pentru care tot ceea ce nu reuşim să facem ziua continuăm să facem seara şi noaptea. La mine acesta este un obicei cât se poate de nesănătos, știu și încerc să îmi schimb acest obicei, tocmai pentru că știu că lipsa somnului și oboseala se transformă în dureri de cap. Nu mai e cazul să spun că pentru a le preveni şi trata este necesar să ai un somn odihnitor şi să te relexezi pe parcursul zilei.

Dacă, totuși, simțiți că vă năpădește durerea și este de nesuportat, faceți cum făcea bunica mea, când eram eu mică: tăia vârful unui castravete și-l lipea pe frunte. Nu doar că arăta foarte…exotic, dar îi și trecea rapid orice urmă de durere 🙂

mg_6510-1619929

Așadar, dragii mei, nu uitați că cele mai eficiente trucuri prin care puteți să fiți bine sunt extrem de la îndemâna voastră.

Nu-i așa că este foarte simplu, frumos și bun să rămânem fericiți?

0 comentarii pe “3 paşi care ne ţin departe de durerile de cap

  1. Marian Geamănu says:

    A rămâne fericit poate consta, uneori, doar în a privi copleșit de admirație, O FOARTE FRUMOASĂ FEMEIE. Ceea ce este lesne de realizat în contextul acestui articol. Ela, într-o superbă vestimentație cu pantaloni de catifea…
    Ce îi mai trebuie mirajului?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.