Lucruri pe care trebuie să i le spui copilului tău: tu faci asta?

Te iubesc
Habar nu ai cât de mult contează pentru copilul tău să audă cât mai des aceste cuvinte, nu doar să le simtă. Nu îți înfrâna afecțiunea față de el, pentru că încrederea de sine izorăște din dragostea părinților, iar pentru ei este important să se simtă cei mai de preț în viața noastră.

Mulțumesc
Dacă vânzătoarei îi repetați acest cuvânt de cel puțin două ori pe zi, dacă pentru orice serviciu care vi se face, rostiți cu ușurință „mulțumesc”, de ce copilului vostru vi se pare că nu i se cuvin mulțumiri? De fiecare dată când este cazul, nu vă dați înapoi din a-i arăta recunoștință și apreciere.

Ai dreptate!
Este important ca un copil să aibă o confimare a faptului că nu a greșit, că a spus ceva foarte folositor, ba chiar a venit cu o soluție salvatoare. Oricine vrea să știe că i se dă dreptate, meritoriu.

giphy-4-2686646

Nu sunt supărată pe tine
Prinși în prea multe probleme și situații care par fără ieșire, uităm să ne asigurăm copiii că nu este vina lor că noi suntem stresați, mai mohorâți, vlăguiți. Copiii au tendința de a se învinovăți, atunci când observă că părinții sunt triști, așa că este necesar să le explicați că nu ei sunt responsabili de starea voastră.

Bravo!
Nu îi lăudați exagerat, fără motiv, dar este bine ca atunci când fac ceva bun, să fie lăudați. Aprecierea voastră înseamnă mult pentru ei, de cele mai multe ori, copiii văzând în părinții lor un model demn de urmat, iar ei vor să învețe de la cei mai mari. Iar când mentorul își laudă ucenicul, lucruri bune sunt pe cale să se întâmple.

Îmi pare rău!
Atunci când ne cerem iertare de la copiii noștri, le întărim credința că ei contează pentru noi și că nu intenționam să le rănim sentimentele. Faptul că suntem adulți nu înseamnă că nu greșim, este o dovadă de maturitate să recunoaștem în fața lor că am fost în eroare.

FOLLOW ME

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.