Așa ceva nu se învață la școală; este de datoria ta să îți înveți copiii aceste principii importante

Sunt anumite lucruri pe care doar tu, în calitate de părinte, le poți spune copilului tău; învățături de valoare pe care nu le primește prin intermediul școlii. Iată ce principii după care să se ghideze în viață poți să îl înveți:

petrecere-copii-3414341

Onestitate

Oferă-i copilului tău un exemplu bun, învață-l să fie corect și onest, să evite minciuna și înșelătoria.

Responsabilitatea

Simțul responsabilității este necesar să fie introdus în discuție încă de când sunt mici, pentru că numai astfel vor învăța să nu se bizuie pe tine mai mult decât este necesar, să fie capabil de a lua singur decizii, să anticipeze consecințele. Își vor asuma greșelile, iar data viitoare vor fi mai precauți.

Acceptarea eșecului

FOLLOW ME

Dacă nu știe să piardă, cum va fi motivat să concureze? Copilul trebuie să știe cum se simte eșecul, pentru a-l accepta mai ușor. Nu se poate să fie întotdeauna câștigător, primul în toate. Încurajați-vă copilul să tindă spre mai bine, însă feriți-vă de cuvântul “perfecțiune”, nu face alteceva decât să îl iluzioneze și să îl înfurie, atunci când acest concept este de neatins.

Respectul

Oferă-le exemplul personal, fii respectuos cu toți cei din jur, iar cu siguranță copilul tău îți va urma îndeaproape exemplul. Nu eticheta oamenii, nu judeca după aparențe, sfătuiește-l să dea dovadă de bună creștere întotdeauna.

Să fie fermi și să spună “NU!”

Dacă un anumit lucru i se pare greșit, spune-i că este normal să îl respingă. Doar pentru că alți copii fac ceva ce nu le place, nu înseamnă că și copilul vostru ar trebui să fie tras la indigo. Așa cum este învățat să accepte pe oricine este diferit de el, așa trebuie să știe că nu este nimic în neregulă dacă el este cel diferit de colegi, prieteni, etc. Învață-ți copilul să spună „nu”, este foarte important.

Cu toții greșim

…și este firesc. Din greșeli se învață, așa că lasă-ți copilul să dea cu capul de sus, la nevoie, data viitoare va acorda mai multă atenție acelui prag.

Internetul nu este un mediu sigur

De multe ori, rămâi chiar și tu uimit de cantitatea de informație de pe internet, dar înainte de rețelele de socializare, culmea, a existat viață! Sunt multe pericole la care se expun atunci când navighează pe internet, nu tot ceea ce ei citesc și văd este real, sau benefic lor. Explică-le de ce nu ar trebui să se încreadă în necunoscuți, în prietenii virtuale, în cuvinte alese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.