Ai greșit? Metode care funcționează atunci când trebuie să-i ceri scuze iubitei/soției

Poate că nu este cel mai simplu lucru de făcut, să îți ceri scuze. Dar, cu siguranță, persoanele față de care ai greșit vor aprecia inițiativa ta și faptul că ai mustrări de conștiință. Primul pas pe care trebuie să îl faci, spre reconciliere, este să îți ceri iertare.

Atunci când nu vei mai considera că scuzele sunt o amabilitate socială, ci un mod de a vindeca răni și a înceta conflicte, totul îți va părea mai facil.

Scuzele sunt ritualul important menit să arate empatie și respect față de persoana pe care ai jignit-o. Dacă neglijezi acest aspect, relația voastră poate fi compromisă. Când cineva “își toarnă cenușă în cap”, este mult mai ușor să fie înțeles și iertat, arătând că nu e indiferent sentimentelor celuilalt.

maini-impreunate-foto-oana-nechifor-1613286

Metode amuzante de a-ți cere scuze față de partenerul de cuplu:

Ai nevoie de o coală A3 pe care să scrii citeţ: „Iartă-mă!”. Lasa acest mesaj într-un loc unde ştii că este foarte vizibil.

Vrei să spui de-a fir a păr ce s-a întâmplat? Scrie-i o scrisoare, pe care să o strecori într-un plic amuzant.

FOLLOW ME

Scrie „Iartă-mă” pe câteva sticky-notes (post-it-uri) colorate şi împrăştie-le prin camera sau maşină.

Găteşte-i mâncarea preferată.

Propune-i un târg: iertarea contra îndeplinirii unei dorinţe. El va alege şi tu va trebui să te supui!

Oricum ai alege să îţi ceri iertare, nu adăuga un “dar” în fraza pregătită pentru a-l da pe spate pe partener. Asumă-ţi responsabilitatea şi recunoaşte-ţi vina în totalitate, altfel nu întreprinzi nimic pentru a repara greşeala sau pentru a nu o mai repeta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.