15 greșeli de îngrijire pe care să nu le mai faci

Fiecare femeie vrea să fie frumoasă. Machiajul ne ajută să accentuăm cele mai bune trăsături și să  ascundem unele imperfecțiuni. În primul rând, pentru a avea o piele frumoasă, trebuie să fie sănătoasă. Suntem gata să facem totul și orice pentru a păstra frumusețea și tinerețea feței noastre. Este totul bun pentru pielea noastra?

15 greșeli de îngrijire pe care trebuie să le eviți

Folosești produsele greșite

1

Cel mai important lucru în rutina de îngrijire a pielii este alegerea produselor  potrivite. În primul rând, acestea trebuie să se potrivească cu tipul de piele, iar în al doilea rând, ar trebui ales în funcție de vârstă. Un cosmetician te poate ajuta să faci alegerea potrivită dacă ai îndoieli. 

Nu folosești protecție solară

2

Specialiștii recomandă să alegi creme de față care au un SPF de 15 sau mai mare, chiar dacă nu petreci mult timp la soare. Femeile careau  pielea sensibilă ar trebui să aplice astfel de creme în mod constant. Acest lucru va reduce efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete și va ajuta la prevenirea ridurilor și a petelor hepatice. În timpul vacanțelor în țările calde, ar trebui să alegi o crema de față cu SPF 30 sau mai mare.

Usuci tenul în execes

3

Utilizarea produselor cu ingrediente cum ar fi sulfați și alcoolul sau spălarea feței prea mult este o greșeală comună. De fapt, din cauza acesteia pielea incepe să produca mai mult ulei. Specialiștii recomandă utilizarea de uleiuri naturale, cum ar fi uleiul din semințe de struguri și ulei de jojoba pentru a echilibra pielea.

Aplici crema pe pielea udă

4

Unii cred în mod greșit că, dacă aplici crema de față imediat după spălarea feței, va ajuta pentru mai mult la  menținerea pielii hidratate. Aceasta este un mit. 

Utilizezi produse prea spumoase

6

Este mai bine să nu spălăm fața cu produse care devin prea spumoase. Pentru pielea uscată și deshidratată se recomandă folosirea laptelui demachiant și a apei micelare. Spuma de curățare este bună doar pentru tenul gras. 

Speli fața cu apă care e prea caldă sau prea rece

7

Apa care este prea caldă sau prea rece nu este bună pentru pielea ta. Se spală fața cu apă călduță. Aceasta va curăța fața  perfect și nu va afecta pielea.

Aplici prea multă pudră

8

Ignori piela din jurul ochilor

9

Pielea din jurul ochilor este foarte delicată și necesită o îngrijire specială. Este necesar să se utilizeze creme speciale pentru acest ochi. O regulă importantă: aplică crema pe osul care înconjoară ochiul, nu pe pleoapă.

Nu ai grijă de buzele tale

10

Buzele uscate nu sunt prea estetice. Nu uita să incluzi hidratarea buzelor cu un balsam de buze în rutina de îngrijire a pielii.

Dormi cu fața pe pernă

11

Mulți dintre noi preferăm să dormim pe o parte și astfel, fața noastră este presată pe o pernă. Dar nu e foarte bine pentru pielea noastră, deoarece  poate duce la riduri. Poziția optimă pentru dormit este pe partea din spate. Astfel, vom evita ridurile de somn, iar pielea va respira mai bine.

Aplici crema greșit

12

Este important să se masaj ușor crema în piele urmând liniile de masaj.  

Schimbi așternuturile mai rar decât ar trebui

13

Specialiștii recomandă să schimbi așternuturile la  câteva zile. Utilizând același așternut pentru prea mult timp înseamnă că dormi într-o acumulare de ulei și sudoare. Acest lucru face duce la erupții pe față.

Nu folosești toner

14

După ce ai spălat fața cu apă, este esențial să utilizezi un toner înainte de a aplica o cremă hidratantă. Acesta elimină excesul de ulei, micșoreaza porii și ajută crema să pătrunda adânc în straturile pielii.

Îți atingi fața prea des

15

Consumi alimente care îți dăunează

pozaaa

ADAUGA UN COMENTARIU