12 mituri pe care nu ar mai trebui să le crezi despre sarcină

Sarcina este o perioadă foarte importantă și interesantă în viața fiecărei femei. Nu este de mirare că în jurul unui astfel de eveniment unic există un număr mare de mituri și prejudecăți.

1. Femeile însărcinate trebuie să mănânce pentru doi

Institutul american de Medicină susține că, dacă o femeie are o greutate sănătoasă, atunci în primul trimestru, nu sunt necesare calorii suplimentare. În al doilea trimestru, este necesar să adaugi 340 kcal pe zi la rație, în al treilea – aproximativ 450. Aceaste calorii ar pute proveni dintr-un pahar de kefir cu o mână de semințe de floarea-soarelui sau un sandwich cu brânză.

Prin urmare, dacă ești o viitoare mămică nu ar trebui să mănânci mai mult, ci să mănânci sănătos.

2. Femeile reacționează straniu în timpul sarcinii

Reorganizarea hormonală face într-adevăr o femeie mai emoțională, mai ușor de impresionat și uneori ilogică. Însă, în această perioadă, ca femeie poți descoperi talente ascunse, pe care nu le cunoșteai înainte. Poți face picturi uimitoar, scrie cărți pentru copii și chiar să-ți deschizi propria afacere.

FOLLOW ME

Și, în același timp, femeile se pot comporta uneori straniu. Creierul tău se concentrează să formeze un atașament cu copilul. Prin urmare, este mai greu pentru ca femeie să faci mai multe lucruri în același timp și poți uita ușor.

3. Ecografia dăunează sănătății copilului

Conform regulamentelor Ministerului Sănătății, ecografiile în cursul dezvoltării normale a sarcinii se efectuează de 3 ori – câte una în fiecare trimestru. Screening-ul ar trebui să fie mai frecvent doar în acele cazuri în care sănătatea ta este amenințată.

Ecografia este bazată pe radiații neionizante, deci nu are aceleași riscuri ca, de exemplu, razele X.

4. Este bine ca primul copil să se nască înainte de vârsta de 30 de ani

În cazul în care o femeia în vârstă de 30 de ani, are grijă de sarcina sa, mănâncă sănătos, face exerciții fizice și controale regulate la ginecolog, riscul de complicații nu este mai mare decât cea a viitoarei mame în vârstă de 20 de ani. Patologia copilului depinde de starea corpului tău și nu de vârsta biologică. Există o mulțime de tehnici moderne care relevă anomalii în dezvoltarea copilului la stadii foarte timpurii, astfel încât poți planifica sarcina în momentul oportun pentru tine, atât fizic cât și psihic.

Majoritatea medicilor consideră că vârsta ideală pentru nașterea primului copil este de 20-30 de ani. Și, potrivit rezultatelor cercetărilor științifice ale dr. John Mirwoski din Texas, vârsta optimă pentru nașterea unui copil sănătos este de 34 de ani.

5. Femeile însărcinate vor să mănânce sărat

Corpul unei femei însărcinate poate necesita nutrienți și minerale lipsă într-un mod foarte ciudat. De exemplu, prin dorința de a mânca o bucată de cretă sau o mână de cenușă. Un motiv pentru predilectiile bizare ale gastronomiei constă în hormoni și, uneori, pur și simplu în dorința de a te răsfăța.

În acest caz, poți prefera alimente sărate, dulci sau acre, și, uneori, toate dintr-o dată. Apropo, în lista produselor preferate ale femeilor însărcinate primul loc este ocupat de ciocolată.

6. Fără mișcare, doar relaxare

Dacă sarcina este normală, efortul fizic obișnuit este chiar necesar pentru o viitoare mamă. Sportul te va ajuta să-ți menți corpul tonifiat, va fi benefic pentru dezvoltarea copilului, va facilita procesul de naștere și te va ajuta să te întorci rapid la înfățișarea inițială după naștere. Natura este grijulie: în timpul sarcinii, mușchii și tendoanele femeilor devin mai elastice și mai rezistente.

Discută cu doctorul și cu un instructor cu experiență despre schema și intensitatea antrenamentelor.

7. Sexul din timpul sarcinii îi poate dăuna copilului

Probabil cele mai multe mituri se referă la pericolele sexului în timpul sarcinii. Se spune deseori că este dăunător, periculos, neplăcut și, în general, imoral. Dar dacă sarcina este normală, atunci relația intimă nu-i va face niciun rău copilului.

Dimpotrivă, o viață sexuală regulată ți-ar putea fi benefică, deoarece nu numai că ajută la întărirea mușchilor pelvieni, ci îți oferă și sentimente pozitive. Și starea ta psihologică în această perioadă este foarte, foarte importantă.

8. Femeile însărcinate nu își pot vopsi părul sau unghiile

Poți fii la fel de frumoasă și aranjată și în timpul sarcinii. Secretul este să studiezi cu atenție compoziția produsului. Dacă printre componente ai găsit toluen, formaldehidă, camfor, amoniac sau resorcinol, atunci este mai bine să amâni răsfățul până după nașterea copilului.

Produsele cosmetice calitative a mărcilor bine-cunoscute nu conțin substanțe periculoase, prin urmare pot fi utilizate.

9. Peștele și nucile fac un copil inteligent

Proprietățile utile ale acestor produse nu pot fi negate. Nucile sunt bogate în potasiu și magneziu, care întăresc vasele de sânge și inima și au, de asemenea, un efect benefic asupra sistemului nervos. Iodul din pește este util pentru tiroidă. Prin urmare, ca viitoare mămică ar trebui să le adaugi la dieta ta.

Atât peștele, cât și nucile conțin acizi grași omega-3, care contribuie la menținerea sănătății creierului. Cu toate acestea, influența lor asupra dezvoltării abilităților mentale ale viitorului copil nu este dovedită.

10. Stresul este foarte dăunător

Stresul constant și sever nu este, în general, util pentru nimeni. Dar noi toți intrăm în diferite situații stresante, iar acest lucru este normal. Este mult mai importantă totuși atitudinea în acel moment, ci nu situația în sine.

Anxietatea infinită pe tema „din cauza stării mele copilul are de suferit” este, de fapt, mult mai rea decât o scurtă perioadă de stres.

11. În al trilea trimestru, se bea mai puțină apă

La începutul trimestrului III, femeile însărcinate au fost sfătuite să bea mai puțin lichide, astfel încât să nu existe umflături. Oamenii de știință au demonstrat că aceste umflături nu sunt legate de cât de mult lichid bei. Dimpotrivă, o cantitate suficientă de apă ajută la rezolvarea lor.

12. Nu se va schimba nimic după naștere

Există atât de multe modalități de a ușura primii ani de viață în noul statut al unei tinere mame. Dar vechiul tău stil de viață se va schimba orice ai face. Nu va fi mai bine sau mai rău, va fi diferit.

Da, poți începe să lucrezi în prima lună a vieții copilului tău și poți merge împreună cu el să se odihnească. Dar vei organiza deja bine aceste procese, luând în considerare nevoile copilului, și mai apoi pe ale tale.

0 comentarii pe “12 mituri pe care nu ar mai trebui să le crezi despre sarcină

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește cookies. Continuarea navigării pe site reprezintă acordul tău privind prevederile aplicabile disponibile.